Slik motiverer Pickatale barna til å lese mer!

27 august 2020

Lese- og lydbokappen Pickatale lanserer et interaktivt dashbord hvor barna kan følge med på hva de leser, hvor mye de leser, ta quizer, motta anerkjennelser i form av merker, samt utvikle seg til ulike nivåer. 

Klarer de å møte sine lesemål over tid mottar de grader. Syv dager sammenhengende lesing gir et grønt skilt og tittelen “Kommende Stjerne”. 

– Vi ser at gamification kan skape økt motivasjon, gjerne fordi brukeren engasjeres på egne premisser, forteller Gaute Kokkvoll.

Gaute Kokkvoll er en av landets fremste eksperter på gamification. Bekreftelse og progresjon gir mestringsfølelse. Å oppsøke lesingen av egen fri vilje gir eierskap, forteller han. (Foto: Privat)

Han er en av landets ledende eksperter på gamification og har jobbet med alt fra fagbøker, til å få barn i Asia til å spise sunnere gjennom spill og lek.

Høres dette ut som noe for deg og barna? Send SMS med PICKATALE til 2186 eller klikk her for teste appen gratis i to uker!

Pickatale sitt dashbord kan bidra til å gjøre lesingen mer engasjerende, sier Kokkvoll: 

– Gamification kan gjøre en oppgave mer spennende gjennom både ytre og indre insentiver. De ytre kan være “merker” man gjør seg fortjent til og samler på. De indre kan være følelsen av å oppdage nye ting, en opplevelse av progresjon og ny kunnskap, forteller han. 

– Fra å være en oppgave man kanskje ikke tidligere ville utført av egen fri vilje, blir det noe man oppsøker på eget initiativ. Det fører til positive følelser som mestringsfølelse og eierskap!

Bakgrunnen for lanseringen er at Pickatale ønsker å legge til rette for daglige lesevaner. Kokkvoll er tydelig på at gamification er et perfekt verktøy for å utvikle rutiner:

– Et spill handler typisk om å løse oppgaver for å nå et mål. Et veldesignet spill skaper såpass med motivasjon at oppgavene blir en morsom rutine, påpeker han.

Send SMS PICKATALE til 2186 for å teste 14 dager gratis

Økt leseglede

En annen fordel med dashbordet er at det legger til rette for umiddelbare tilbakemeldinger. Å få en bekreftelse på at man har fullført et mål, eller å kunne se hvor mye man har lest kan skape økt motivasjon til å fortsette å lese. Kokkvoll mener samtidig også at tilbakemeldinger kan komme i den fysiske verden.

I dashbordet finnes det nemlig en funksjon som legger til rette for at foreldre kan følge med på leseprogresjonen. Der kan du oppdage ditt barns favorittbøker og interesser.

Slik ser dashbordet ut. Med Pickatale får barna tilgang til et stadig voksende bibliotek som inneholder over 2000 berikede digitale bøker. (Foto: Pickatale)

Lev deg inn i barnas fantasiverden, er tipset fra Kokkvoll. Les bøkene sammen og hver for dere, og snakk om dem rundt middagsbordet og i bilen. Det gir «spillet» en sosial og interaktiv dimensjon:

– Bekreftelse og progresjon gir mestringsfølelse. Å oppsøke aktiviteten av egen fri vilje gir eierskap. I sum kan dette gi større engasjement rundt aktiviteten, bedre lesevaner og økt leseglede, avslutter Kokkvoll.

Vil du teste appen med familien i høst? Send SMS med PICKATALE til 2186 eller klikk her for teste appen gratis i to uker!