Slik motiverer du barna til å lese i høstferien!

Som småbarnsforeldre kan man fort kjenne at det er rimelig greit med noen aktiviteter som barna kan gjøre selv. For å holde barna litt opptatt spesielt i ferier har du kanskje tidligere brukt en liten formue på filmer og spill som barna kan kose seg med alene uten tilsyn. Film og spill er vel og bra, men det finnes faktisk alternativer!

Ved første øyekast kan Pickatale virke som en enkel app for barnebøker, men tilbudet rommer så mye mer for barna. Se for deg flere timer med aktivisering av både de mindre og litt større i huset – en såkalt vinn-vinn situasjon. 

Interaktiv moro for unga

Pickatale er et tilbud for barn mellom 3 og 8 år. Det er en interaktiv lese- og lydbokapp som både kan fungere som en første introduksjon til lesing og lytting, eller som en måte å bli bedre i det på. Målet er uansett å gi barna et forhold til lesing tidlig – og det viktigste av alt er at det er gøy!

I Dagbladets store lydboktest for barn i februar fikk Pickatale terningkast fem, og det ble skrevet at “opplevelsen er en helt annen med sin interaktivitet”.

Interaktiv er nettopp nøkkelordet for denne tjenesten. Appen kombinerer lyd, tekst og interaktive illustrasjoner for å gi barna en helhetlig opplevelse. Det skal være gøy, engasjerende og gi barna en mestringsfølelse uansett alder. Men nøyaktig hva tilbyr den, spør du? Her kommer en liten guide:

Pickatale fungerer litt som musikktjenester som Spotify. Du har et kjempestort, interaktivt bibliotek med barnebøker hvor ord, bilder og illustrasjoner er klikkbare og fanger oppmerksomheten. Mange av bøkene er lest inn av erfarne skuespillere som gir det lille ekstra for at lydboken skal føles unik.

Send SMS PICKATALE til 2186 for å teste 14 dager gratis!

Appen ønsker at barna skal lese, lytte og lære. Man har nemlig muligheten til å enten lese selv, lytte eller kombinere begge. På denne måten passer appen både for smårollingene som elsker å høre på fortellinger og for storesøsken som har begynt å lese, som er en fin måte å øve på. Og vet du hva det koseligste er? Storesøster- eller bror kan lese høyt for mini. Da snakker vi ferietid i full harmoni.

Alt fra Disney til norske barnebøker og spennende quiz

Når vi sier at biblioteket til Pickatale er enormt, mener vi det. Utvalget er veldig bredt og tilpasset både de helt små og de større.

Om barna begynner å bli rastløse er aktiviserings-delen en genial løsning for litt egentid. I appen finnes det et hav av quizer hvor barna kan teste seg på alt fra fakta om Mars, til dyrene i Sør-Amerika, knekke koder eller lære mer om følelser. For yngstemann finnes det tegnebøker hvor de lærer å tegne dinosaurer, hunder og papegøyer. Her finner man noe for enhver alder.

Og apropos moro: Et alternativ både foreldre og barn kan sette pris på er Pickatales store Disney-samling! Både de store klassikerne fra din barndom og nye storfavoritter er tilgjengelige som lydbøker og e-bøker. Du er ikke kvitt Frost denne gangen heller, men kanskje det er deilig å høre den i et nytt format?

Enten om man har hjemmeskole, høstferie, eller er ute etter litt aktivisering i hverdagen så skal det godt gjøres å ikke finne noe som frister i denne appen.

Noe du kunne tenkt deg til høstferien? Send SMS PICKATALE til 2186 for å teste 14 dager gratis!