Slik får barna en morsom og trygg Halloween-feiring

Halloween blir litt annerledes i år, men det legger ikke en demper på familien Søfting-Aas sin feiring. Både Olivia (3) og Johannes (9) gleder seg til fest, og familien har flere gode tips til hvordan man kan feire årets skumleste dag.

Hos familien Søfting-Aas på Tanum har Halloween alltid vært høstens høydepunkt, og da sønnen Johannes (9) begynte i 1. klasse for fire år siden, inviterte mamma Lene alle guttene på trinnet hjem til dem på Halloween-fest. Dette ble raskt en hyggelig tradisjon, og nå blir det fjerde gangen familien samler guttene fra klassen til Halloween-fest. De vurderte å avlyse feiringen på grunn av pandemien, men så valgte de heller å tenke litt nytt. 

I år blir det ikke knask eller knep, eller kino i kjelleren. Alle foreldrene i klassen betaler 30 kroner til oss, og så kjøper vi inn innpakket godteri så alle får det samme. Vi skal lage en skummel rebusløype i hagen med spørsmål, skremming og føling, og så får de utdelt godteri på de ulike postene. I garasjen blir det servert mumie-pølser og saft. Alle barna får også hver sin kopp merket med navn og sin egen merkede Halloween bøtte, forteller Lene. 

Trygg og morsom Halloween-feiring 

Halloween 2020 blir litt annerledes i år, men det er likevel mye gøy man kan finne på. Det er morsomt å finne andre måter å feire på, enn den tradisjonelle runden i nabolaget. Ønsker barna likevel å ringe på dører, råder Lene alle til å gå sammen i mindre grupper, og avtale med enkelte i gaten. Det er lurt å holde seg til de i klassen, eller de faste gruppene man er sammen med til daglig. 

Siden Halloween er på en lørdag kan man fint starte feiringen litt tidligere på dagen, og finne på morsomme aktiviteter utendørs. Ha ulike hageleker, eller lag en skattejakt i nabolaget der barna må finne poster ved hjelp av skattekart eller ledetråder. Bor man i leilighet kan man ta turen ut i marka eller andre friluftsområder. Velger man å avtale knask-eller knep med fire-fem hus i gaten, er det viktig at alle har innpakket godteri, og at ingen av barna deler godteri seg i mellom. Skje eller pølseklype kan være lurt å bruke når man deler ut, råder Lene.  

Skummel lesestund i mørket

Hvorfor ikke ha en lesestund med grøssere rundt bålet? Både Olivia og Johannes elsker å være utendørs, og ved å fyre opp bålpannen kan vi skape en skikkelig stemningsfull lesestund med skumle bøker eller spøkelseshistorier. Dette kan også gjøres i marka med bål.Vi pleier ofte å lage smores med grillede marshmallows- det er populært hos barna, tipser Lene.

Familien er veldig glad i å lese, og Lene har lest for både Olivia og Johannes helt fra de var babyer. På høsten kryper de sammen under pleddet og koser seg med levende lys og spennende historier. Begge barna har funnet sine favoritter i lese- og lydbokappen Pickatale.

Olivia er veldig glad i Pulverheksa og Aristokattene. Johannes liker aller best faktabøker og fantasybøker som Amulette, sier hun. 

Hva med dette til årets halloween feiring? Test lese-og lydbokappen Pickatale gratis i to uker! Send SMS med PICKATALE til 2186 eller klikke her.

Positiv innvirking på lesingen

Lene synes særlig Halloween bøkene i Pickatale er fine. Gleden var derfor stor da familien fikk høre om den nye eksklusive lanseringen av Spøk-Else bøkene, som er skrevet av samme forfatter som Pulverheksa. 

Vi syns Pickatale har en positiv innvirkning på lesingen her i huset. Både for storebror på skolen og for lillesøster som går i barnehagen- den dekker begges behov. Den erstatter ikke bøker, men er et morsomt, innholdsrikt og lærerikt alternativ til bøker. Det er koselig å sitte sammen og lete etter bøker som barna vil bli lest for. Og Halloween bøkene på pickatale er så fine. Vi har lest de flere ganger og fått masse inspirasjon til vår egen Halloween fest, sier Lene

Flere tips til en trygg Halloween feiring:

Kom i stemning til Halloween med Pickatale! Prøv gratis i to uker ved å sende SMS med PICKATALE til 2186 eller klikke her.