Se hvorfor norsklæreren anbefaler lesetrening hver dag

All lesing er god trening, og norsklærer Mia Ausen tror at en app som Pickatale er et godt alternativ når barn skal lære å lese. Det er med lesing, som med alt annet i livet: Du må øve for å bli god og med leseappen får barna tilgang til et stort digitalt bibliotek

På skolene landet over, er det det barn som både skal lære seg å lese, og som må øve for å bli raskere og mer utholdende. Interessen for lesing er varierende hos barn, og ofte kan det avhenge av hvilken sjanger de skal lese, og ikke minst hvordan opplegget rundt lesingen er lagt opp. Det å lese på egenhånd uten noen klar struktur, kan være utfordrende for noen. Det er ofte mye som foregår i livet til dagens skolebarn, og det å kunne sette seg ned med en god bok er noe man må lære. Med lese- og lydbokappen Pickatale får barna tilgang til over 3000 bøker i et digitalt og fargerikt univers for barn, som kan bidra til leselyst og leseglede.

– Det er også viktig at elevene har gode rollemodeller hjemme, som bidrar til at barna får en interesse for lesing. Ta hyppige turer på biblioteket, syng sanger, les bøker sammen – ikke undervurder høytlesing, lytt til lydbøker på lange bilturer, last ned leseapper – ikke bare spill. Og fremsnakk det å være en god leser. Lesing åpner mange muligheter senere i livet, sier Mia Ausen, norsklærer fra Drammen.

Pickatale kan øke barnas motivasjon til daglig lesing

Mia anbefaler elevene sine å lese minst 20 minutter i egen bok hver dag, i tillegg kommer all lesing de ubevisst gjør i løpet av skoledagen, og ellers i hverdagen.

– Lesing handler ikke bare om å pløye seg gjennom en tekst. Det handler om ro, språkutvikling, fantasi og viktig lærdom om livet og verden. Med en lese- og lydbokapp som Pickatale, får barna et stort utvalg bøker som de kan velge mellom, noe som kan bidra til motivasjon og leselyst. Lydbokfunksjonen gjør at barna som sliter med lesing også kan finne lesegleden ved å lytte til historien.

Send SMS med kodeord PICKATALE til 2186 for å teste 30 dager gratis!

Gjør det enklere å lære å lese med Pickatale 

Mia Ausen tror helt klart at en app med godt utvalg og lydbokfunksjon kan bidra til lesetrening. Hun pleier å si til elevene sine at det er med lesing som med alt annet i livet. De må øve for å bli gode

Les også: Krimbøker for barn og unge – en inngang til bøkenes verden med Detektivbyrå nr. 2

– Hvis du slutter å øve, fordi du tenker at du er god nok, så er du ikke like god neste gang du prøver. Det kan sammenlignes med fotball, hvis du er på A-laget,og legger opp fotball fordi du nå er så god som du kan bli – så er du ikke like god lenger, dersom du etter 2 måneders pause prøver deg på fotball igjen. Da har du gått noen skritt tilbake. Alt man skal bli god på må øves på og vedlikeholdes over tid, med lesing må det vedlikeholdes hele livet, sier Mia.

Send SMS med kodeord PICKATALE til 2186 for å teste 30 dager gratis!