Sarah Natasha Melbye blir redaktør for digitale lydbøker

Fredag 11. September kom vi ut med pressemelding om at vi har fått et flott nytt tilskudd til Pickatale familien! Den norske startupen Pickatale satser hardt på en lese- og lydbok-app for barn. Nå knytter det digitale forlaget også til seg Sarah Natasha Melbye som redaktør for deres satsing på nye digitale barnebøker, både for privat- og skolemarkedet.

– Jeg tilbrakte hele min barndomstid på det fysiske biblioteket i Porsgrunn. Nå skal jeg være med på å forme et digitalt bibliotek som barn over hele Norge og verden kan ha glede av. Det blir en svært spennende reise, sier, Sarah Natasha Melbye, redaktør i Pickatale.

James Tavendale, Sarah Natasha Melbye og Espen Viskjer i Pickatale.
Sarah Natasha Melbye starter som redaktør hos Pickatale

Pickatale skaper leseglede med innhold og teknologi

Pickatale er en lære-, lese- og lydbokapp for barn. Bøkene berikes med illustrasjoner og andre interaktive funksjoner som styrker leseopplevelsen. Pickatale har for øyeblikket over 2.000 barnebøker, lydbøker, hørespill og godnatt-historier tilgjengelig i det norske, svenske, danske og britiske markedet. Bøkene er en blanding av egen-produserte bøker og bøker fra tradisjonelle forlag hvor bøkene får et nytt digitalt liv i Pickatale.

Administrerende direktør i Pickatale, Espen Viskjer

– Med vår plattform ser vi at vi klarer å skape leseglede fordi vi kombinerer godt innhold og teknologi. Det er viktig å være tilgjengelig der hvor barna er. Enkel tilgang på innhold er avgjørende for å etablere gode lesevaner. Vi er derfor glade for at vi har etablert et godt samarbeid med forlagsbransjen i inn og utland. Slik kan vu sammen nå flere unge lesere med godt og variert kvalitetsinnhold, sier Espen Viskjer, administrerende direktør i Pickatale.

Pickatale driver også egen forlagsvirksomhet der forfattere utgir bøker direkte på Pickatales digitale plattform. 

– Vi har store ambisjoner om å utvikle godt digitalt innhold både i Norge og internasjonalt. Vi ønsker å gi nye unge lesere tilgang til både nye og gamle forfattere, sier Espen Viskjer.

Sarah Natasha Melbye hentes inn for å styrke satsingen

Sarah Natasha Melbye har bred erfaring fra norsk medie- og forlagsbransje. Etter 20 år i NRK og TV 2 begynte hun i 2015 i forlagsbransjen og Juritzen forlag, før hun gikk til Strawberry Publishing i 2018. Nå jobber hun som selvstendig næringsdrivende, med oppdrag i både medie- og forlagsbransjen. Som redaktør i Pickatale ser hun mange muligheter.

James Tavendale - Innholdsdirektør i Pickatale
James Tavendale – Innholdsdirektør i Pickatale

– Jeg liker at det er fokus på både læring og underholdning. Pickatale gir også en helt unik nærhet til målgruppen. Det er gøy å så lett se hva som funker og ikke funker hos barna, å kunne teste ulike produkter på de som faktisk skal bruke dem. I tillegg synes jeg det er spennende at vi kan være aktuelle og følge opp ting som skjer i samfunnet, fordi det er så kort vei fra ide til ferdig digitalt produkt, sier Melbye.

Innholdsdirektør i Pickatale, James Tavendale er glad for å ha Sarah med på laget. -Sarah sin kompetanse og erfaring vil komme godt med i Pickatale. Vi utvikler oss fort og skalerer raskt. Vi trenger derfor erfarne, rutinerte og flinke folk som Sarah med på laget når vi nå utvikler nye litterære digitale prosjekter for fremtiden.

Sterk Korona-vekst

Pickatale opplevde en sterk vekst gjennom Korona-perioden, og nedstengingen av mange biblioteker var med på å endre folks lesevaner.

– De seneste seks månedene har vi mer enn doblet antall betalende kunder, og vi ser at våre yngre lesehester blir stadig mer digitale, sier Espen Viskjer.

Solid selskap

Pickatale er en norsk start-up fra 2013. Selskapet har i dag rundt 80 ansatte i Norge, Makedonia, Polen og Kina, og har etablert seg i det norske, svenske, danske, indiske og britiske markedet.  I mars hentet selskapet inn 120 millioner kroner fra blant annet Investinor, Tines Pensjonskasse (MP Pensjon) og Investeringsfondet for Nord-Vest Russland og Øst-Europa. Selskapet har store ambisjoner for både Norge og i utlandet.

– Vårt mål er å etablere oss som en internasjonalt tydelig og relevant edtech-leverandør. Vi har noe helt unikt i Pickatale, som vil kunne forandre måten vi driver språkopplæring, lesetrening og ikke minst hvordan vi forholder oss til tradisjonelle lærebøker, sier Viskjer.

Ønsker du å teste Pickatale? Klikk her for å registrere deg og prøve gratis.