Leseglede og læring – hånd i hånd

Forskning viser at selve grunnlaget for leseferdigheter bygges tidlig hos barna, allerede i barnehagen. Det å kunne forstå innholdet blir ofte glemt i alt fokuset på bokstaver. Det hjelper lite å kunne bokstavene hvis man ikke har et godt nok ordforråd til å forstå innholdet i en tekst eller tale. Å utvikle et godt ordforråd tar tid, og denne viktige utviklingen starter allerede i tidlig barnealder. 

Engasjement fra deg som mor eller far er viktig når barnet lærer å lese. Når daglig lesepraksis må klemmes inn mellom aktiviteter på ettermiddagen og kveldstid, kan appen vår fungere som en forlenget arm.

Slik skaper vi leseglede

Pickatale er en lese og lytteapp med et omfattende bibliotek av digitale bøker hvor alle ord, bilder og illustrasjoner er klikkbare. Når man lytter til en bok er det karaoke effekt på ordene slik at de løftes opp og gir barna mulighet til å følge med på teksten. Bøkene er lest inn av dyktige profesjonelle skuespillere, som Nils Ole Oftebro og Mari Maurstad. Dette gir barna muligheten til å oppleve bøkene på en ny og spennende måte.

«Med Pickatales unike app ønsker vi å tilby barnebøker på en positiv og trygg måte. Vi synes det skal være enkelt å få tilgang på god litteratur til barn.»

Det finnes så mange apper for barn der ute, men vi ser at mange er avhengighetsskapende uten noen form for læringsverdi. Dette ville vi gjøre noe med, så vi skapte en app for å utvikle leselyst og leseglede hos barn.


Vår visjon

Gi barna leseglede!

Vår misjon

Tilby et trygt, lærerikt, nyskapende og underholdende leseunivers.

Vår Gründer

Sigbjørn Dugal ønsket å distribuere barnelitteratur på en helt ny måte. Målet hans var å skape ekte leseglede gjennom gode leseopplevelser og som var lett tilgjengelig – når som helst og hvor som helst.

«Det finnes så mange apper for barn der ute, men vi ser at mange er avhengighetsskapende uten noen form for læringsverdi. Dette ville vi gjøre noe med, så vi skapte en app for å utvikle leselyst og leseglede hos barn. Jeg lot meg inspirere av dagens måte å kjøpe musikk og underholdning på og slik fikk jeg ideen om Pickatale.»


Gutten vår har en genuin interesse for innholdet i appen. Han er glad i det. Vi er mer positive til dette enn til spill-apper. Det er også en bidragsfaktor på å lære seg å lese.
Alf (Pappa)

Teamet