Om oss

Vår gründer Sigbjørn Dugal ville gi barna sine muligheten til å lese mer bøker, men ble overrasket over hvor utilgjengelig og dyrt barnebøker på nett er. Det inspirerte ham til å starte Pickatale. Det finnes så mange apper for barn der ute, men vi ser at flesteparten er avhengighetsskapende uten noe form for læringsverdi. Dette ville vi gjøre noe med, så vi skapte en app for å utvikle leselyst og leseglede hos barn.

Sigbjørn Dugal
Sigbjørn Dugal – Gründer

– Min familie er bosatt i Kina og for meg var det viktig at barna mine fikk tilgang på norske barnebøker. Det viste seg at dette var dyrt og vanskelig å kjøpe på nett, sier Sigbjørn. Tilgjengelig og trygt Med Pickatales unike app ønsker vi å tilgjengeliggjøre barnebøker på en positiv og trygg måte. Det skal være enkelt å få tilgang på god litteratur til barn – og Sigbjørn lot seg inspirere av måten vi kjøper musikk og underholdning på i dag. Pickatale-appen er et omfattende bibliotek med interaktive barnebøker. Alle bøkene er digitalisert i den form at alle ord, bilder og illustrasjoner er klikkbare, bøkene er også lest inn av kjente og kjære skuespillere. Dette gir mulighet for å kunne oppleve bøkene på nye og spennende måter.

 • Les – Les boken selv
 • Lytt – få boken lest for deg
 • Lær – Klikk på ord og illustrasjoner for å få ordene lest opp

Biblioteket er tilgjengelig både offline og online – så favoritt-boken er alltid bare et tastetrykk unna. Pickatale ønsker å revolusjonere måten vi publiserer og kjøper litteratur til barn på, mye på samme måte som Netflix endret markedet for film og serier. Vi ønsker å utvikle nye måter å distribuere litteratur for barn slik at gode bok-opplevelser blir lett tilgjengelig for alle.

Ledelse

 • Sigbjørn Dugal
  Sigbjørn Dugal
  Gründer
 • Erik Harrell
  Erik Harrell
  CEO
 • James Tavendale
  James Tavendale
  Innholdsdirektør
 • Christian Uribe - Pickatale
  Christian Uribe
  Produktsjef
 • Sanja - Pickatale
  Sanja Gogova Kochishki
  Daglig Leder - Makedonia kontoret