Bekymret for skjermtid? Snu det til noe positivt

5 november 2018

Det finnes mye tvilsom skjermunderholdning for de små der ute. Med de interaktive Pickatale-bøkene slipper du å bekymre deg for hva barna dine eksponeres for.

Familietid - Barn lærer gjennom lek! Bli med inn i vårt bibliotek og finn interaktive bøker som stimulerer til leselyst og læring. Vår teknologi kombinerer underholdning og læring slik at barnet utvikler leselyst og leseglede. Oppdag hvordan læring kan være gøy!

En hodepine for de aller fleste foreldre i vår digitale tidsalder er skjermtid.

Nærmere bestemt: Hvor mye tid skal ungene få til å fordype seg i nettbrettet? Hva slags type innhold er gunstig for barns utvikling? Hvor mye frihet bør de få til å sette sammen sin egen meny? Og – kanskje viktigst – hvordan sikre at sjarmtrollene ikke støter på skjermtroll på sin virtuelle ferd?   

På samme måte som det finnes sunne og usunne matvaner, finnes det god og dårlig skjermtid.

Mens YouTube og lignende innholdstjenester tidvis kan føles som en jungel, der trygg og god underholdning eksisterer side om side med billig og fordummende ræl, er Pickatale en plattform som lar deg beholde oversikten over barnas medievaner – og samtidig gir dem selvstendighet til å boltre seg i et rikt utvalg av underholdning.   

Leseglede for hele familien  

Som Medietilsynet Trygg bruk påpekte overfor nettstedet Barnevakten allerede i 2016: Det viktigste er ikke hvor mange minutter barn bruker foran skjermen, men hva de bruker dem på. https://www.barnevakten.no/hva-er-passe-skjermtid/

At foreldre involverer seg i den digitale hverdagen til ungene, er dermed et essensielt redskap for å tilegne seg kunnskapen som er nødvendig for å forstå hva denne hverdagen består av.

Pickatale-appen gir en utmerket mulighet for mammaer og pappaer til å lese sammen med barna sine. Abonnementet gir full tilgang til alle bøker og funksjonaliteter, og det er ingen tilleggskostnader.

Et stort digitalt bibliotek gjør det lett å velge bøker basert på interesser, alder og leseferdighet – og ikke minst velge mellom å få boken opplest eller lese selv.

Appen gir dessuten barna muligheten til å trykke på enkeltord for å høre uttale. Slik får en levende og spennende fortelling en ekstra læringsdimensjon for barna som er nysgjerrige på lesingens magiske verden.    

Et trygt og lukket univers

Forskjellige aldre krever nødvendigvis ulik grad av digital oppfølging fra foreldre og foresatte.

Der de yngste barna har behov for praktisk hjelp til å forstå, bruke og manøvrere seg rundt i appen, vil eldre barn kunne slippes løs for seg selv i Pickatale – alt innholdet er tilpasset barn, uten tilgang til upassende materiale.

Appen er nemlig et lukket univers – ingen kan chatte eller sende meldinger i den, og den er Kidsafe-verifisert. https://www.kidsafeseal.com/aboutourprogram.html

Det er heller ingen forutsetning å være pålogget nett: Alle bøkene kan lastes ned, lyttes til og leses i offline-modus.

Et redskap for den gode samtalen

Om skjermtid for bare få år siden ble ansett som et nødvendig onde i vårt moderne liv, begynner det nå å bli klart at det er like mange fordeler knyttet til denne måten å lære og bli underholdt på. I det minste om innholdet er godt nok.

At det å lese bøker er sentralt for barns utvikling og læring, hersker det liten tvil om. Med Pickatale blir skjermen noe som samler familien fremfor å skille den, og som legger til rette både for å snakke om livet og skape gode relasjoner mellom foreldre og barn – to viktige grunner til å introdusere barn for litteraturen så tidlig som mulig, ifølge foreningen ! Les.  

https://leseskogen.no/foreldre/ti-grunner-til-a-lese-hoyt-for-barnet/


Prøv Pickatale gratis!