Med Pickatale får barna leseglede

Med lese- og lydbok-appen Pickatale kan familien velge og vrake mellom titler som Brillebjørn, Frost, ToyStory og mange andre spennende barnebøker. Kevin (7), Emilie (9) og Martine (2) har funnet sine favoritter.

«Pickatale har noe for alle, og det er fantastisk med en app som treffer alle aldersgrupper. Utvalget er kjempebra, og man kan bla rundt i evigheter- vi har enda ikke rukket gjennom alt. Det er luksus å kunne ha med seg en hel haug med bøker på hyttetur», sier Maiken Myren.

mor med tre barn sitter i sengen og leser

En leseglad familie på 5

Maiken og familien på fem er aktive brukere av Pickatale. Her har de tilgang til et stort digitalt bibliotek med over 1500 bøker. Alle bøkene i det lekne og fargerike universet har klikkbare sider, og en karaokefunksjon som gjør at ordene som leses opp blir uthevet. Både Kevin og Emilie elsker bøker. Pickatale ble derfor raskt en populær app hos familien i Trondheim.

«Vi har lest for dem fra de var små, og bøker er veldig populære hjemme hos oss. Kevin ble frelst fra første gang han prøvde Pickatale, og dagen etter at vi lastet ned appen ville han legge seg ekstra tidlig for å kunne ligge og lytte til bøker- helst Mikke Mus eller Donald. Martine på to liker å trykke rundt på sidene, og ble glad for å kjenne igjen figurer som Brillebjørn fra barne TV og Elsa fra Frost.», forteller Maiken.

Emilie på ni synes Pickatale Junior var spennende, det er en avis for barn og unge som også følger med i appen. Hun valgte også å lytte til noen av de engelske bøkene, til Maikens store glede.
«Jeg ble litt overrasket da hun valgte de engelske bøkene, men det vil jo hjelpe henne å styrke engelsken», sier Maiken.

Enkel å bruke

I appen kan barna få egne profiler slik at bøkene de får anbefalt er tilpasset alderen. De kan velge om de vil lese, bli lest for, og om de vil bla selv i bøkene. Maiken synes også det er fint at man kan justere tempoet på stemmen som leser. For Kevin, som ikke leser helt flytende ennå, er det gull verdt å kunne henge med på den røde teksten når han leser.

«Lydbøker er noe vi ikke har brukt før. Det er en fin måte å bedre leselæringen på, for da kan de sitte og følge med på ordene som heves ut. Det var gøy å se at barna likte det så godt, og jeg tror virkelig at det kan bidra til å øke leselysten. Dessuten har Emilie lesekonkurranser på skolen, og da får hun poeng for lydbøker», sier Maiken.

I hverdagen har Maiken begrensing på skjermtid, men hun synes det er lettere å la barna sitte med iPaden når det er nyttig skjermtid. 

«Jeg synes det er lettere å si ja til Pickatale enn til spilling, siden skjermtiden blir brukt fornuftig. Da kan de gjerne sitte litt lenger med iPaden», sier Maiken.

Tilgjengelig bibliotek

Maiken synes utvalget av bøker er veldig bra, og hun tror den kommer til å bli brukt mye fremover. Den er praktisk både når de skal på bilturer, på morgenen i helgene, eller for å roe ned hjemme i sofaen på kvelden.

«Det er fantastisk å få tilgang til så mange bøker i en app, så slipper man å lese de samme man har igjen og igjen. Vi kan jo ikke kjøpe nye bøker hver uke, og det er mye lettere enn å gå på biblioteket. Vi får muligheten til å lese mange flere bøker med denne appen enn det vi hadde fått mulighet til ellers», sier Maiken.

Kort oppsummert:

Månedsabonnement

kr. 89 per måned

kr. 89 / per måned

Gå videre
spar45%

Årsabonnement

kr. 589 Faktureres årlig (kr. 49 / måned)

kr. 589 / Faktureres årlig

(kr. 49 / måned)
Gå videre