Appen som gjør lesetrening morsomt!

Det kan være utfordrende å få barn til å lese. Utdanningsetaten anbefaler lesestund for barna hver dag. Med lese- og lydbokappen Pickatale får barna tusenvis av bøker rett hjem i stuen, og i appen kan barna velge om de vil lese selv eller bli lest for. Begge deler er en viktig del av barns lesetrening. Bruk tiden hjemme til koselig og lærerik høytlesning i sofakroken.

Pickatale er blitt kåret til den perfekte lese- og lydbokappen beregnet kun for barn av Dagbladet. Lærer Brede Gautland Andersen er engasjert i leselyst og mener appen er viktig for barns utvikling. Han er lærer på en barneskole i Oslo,og han ser viktigheten av lesetrening. Det gjelder både for å forstå fag som for eksempel matte, men også for å klare å fordype seg i lengre tekster og trene den utholdenheten som det krever.

Terningkast 5!

Dagbladets anmeldelse av lydboktjenester for barn støtter lærer Brede sitt engasjement om hva som gir leselyst. Pickatale ble nemlig nylig kåret til den perfekte lydbok-tjenesten for barn.
«Det digitale bildet gir et behagelig inntrykk, og brukt på riktig måte må dette være både god underholdning og en ypperlig læringsarena», heter det i anmeldelsen.»

Brede Gautland Andersen er sterkt engasjert i barns leselyst og tror det er svært viktig å ha gode bøker tilgjengelig.

«Pickatale kan være med på å vekke leselysten hos de yngste, siden den har et stort utvalg ulike typer bøker. Og så er den digital, og kan dermed bidra til å gi barna et lystbetont og spennende møte med lesing», sier læreren.

Brede Gautland Andersen anbefaler å ha gode bøker tilgjengelig hjemme for å gjøre lesetrening morsomt.
Brede Gautland Andersen er engasjert i barns leselyst og anbefaler å ha gode bøker tilgjengelig.

Et rikt utvalg av bøker øker motivasjonen til lesetrening

Pickatale fungerer som et stort digitalt bibliotek med over 2000 norske og engelske bøker. Her finner du et godt utvalg av kjente titler fra blant annet Disney, Gyldendal, Aschehoug og Buster Nordic. Du får tilgang til barnas favoritter som Frost, Rive-Rolf, Brillebjørn, eller faktabøker om Dinosaurer. Dette gir barna muligheten til å utforske og oppdage bøker og temaer de er interessert i helt på egenhånd, noe som gjør lesetrening til en lek!

En ting som øker motivasjonen enda mer, er quizzene som finnes appen. Der kan barna teste hvor mye de fikk med seg av innholdet i boken etter å ha lest den.  Alle bøkene kombinerer lyd, tekst, og illustrasjoner som gjør lesingen både morsom, lærerik og tilgjengelig. Og det er nettopp tilgjengeligheten av ulike bøker Brede mener er viktig.

Send SMS «PICKATALE» til 2186 for å teste leseappen gratis!

Høytlesning er en fin vei til leseglede

Med Pickatale kan barna både lytte eller lese, og de kan selv bla i de digitale bøkene. Alle sidene er klikkbare, og ordene som leses blir uthevet på skjermen, slik at det er lett å følge med på historien og selve stavingen av ordene. Det kan bidra til å lære lesing. Brede liker godt lyttefunksjonen i appen, for han tror høytlesning kan være en fin vei til leseglede. Han mener det helt klart er behov for et hjelpemiddel som Pickatale. 

“Det handler om å vekke leselysten, og da må man finne en bok eller forfatter som fenger barna, mener Brede”.

Tenn leselysten!

«For en lite motivert 8-åring som tenker at lesing ikke er så gøy, tror jeg masing vil ha en motvirkende effekt», sier han og utdyper:
«Vi bør heller tenke på hvordan vi skal veilede barna, og hvilke bøker som kan velges. Og her kommer tilgjengeligheten inn. Som lærer opplever jeg at så lenge bøkene er spennende nok, og utvalget bra, så finner de fleste noe de liker til slutt. Og da er lesegleden rett rundt hjørnet», sier Brede.

For å bli en god leser trenger barn å øve, men det skal helst være lystbetont og gøy!

Har du ikke testet Pickatale enda så start lesingen i dag med 30 dager gratis!

Kort oppsumert:

Article

Et helt bibliotek med interaktive bøker

Barn i dag er heldigitale. De er vant til å bruke skjerm, og all lesing teller – også på skjerm. Lesing skal være lystbetont og gøy.

Les mer

Read article "Et helt bibliotek med interaktive bøker"

Article

Gøyal lesetrening

Lesetrening skal være morsomt for barnet og enkelt for foreldrene. Derfor er tekstene våre tilpasset barnas alder og nivå.

Les mer

Read article "Gøyal lesetrening"

Article

Tilgjengelighet

Med Pickatale er barnas favorittbøker alltid tilgjengelig sånn at du og barnet ditt alltid har tilgang til favorittbøkene – uansett hvor dere befinner dere!

Les mer

Read article "Tilgjengelighet"

Prøv Pickatale gratis!