Krimbøker for barn – en inngang til bøkenes verden med Detektivbyrå nr. 2

Nordmenn elsker krim! Selv de som ikke leser bøker, leser krim – og barna er ikke noe unntak. Mesterdetektivene Tiril og Oliver i Detektivbyrå nr. 2 har blitt en storfavoritt blant norske barn, og nå har vi lansert flere bøker om dem i Pickatale!

Spennende historier, morsomme og rare karakterer og referanser som er egnet for barn, kan gjøre det lettere å tenne lesegnisten hos de minste.

Jørn Lier Horst, en av landets ubestridte krimkonger, har vekket begeistring med sine historier om politietterforskeren William Wisting. Han er også skaperen av bøkene om Detektivbyrå nr. 2. Det er liten tvil om at hans evne til å bygge opp mysterier og persongallerier fungerer like godt for barn.

Les også: Intervju med Jørn Lier Horst

Detektivbyrå nr. 2 er en populær barnebokserie der barna selv kan være med og løse mysteriene sammen med Tiril, Oliver og hunden Åtto.
Detektivbyrå nr. 2 er en populær barnebokserie der barna selv kan være med og løse mysteriene sammen med Tiril, Oliver og hunden Åtto.

Detektivserien er skrevet for barn fra 6-9 år og passer ypperlig for høytlesning, enten det er ved sengekanten eller midt på dagen.

Kan detektivene knekke lesekoden?

Lese- og lydbokappen Pickatale, har som mål å skape leseglede, og være et godt verktøy for barn som trenger lesetrening. Med over 2000 unike titler i biblioteket er det alltid mulig å finne noe spennende å lese eller lytte til for alle. 

Barna kan selv utforske biblioteket og velge de bøkene de ønsker å lese. De kan også følge med på hvor mye de har lest, ta quizer, motta anerkjennelser i form av merker, samt avansere til nye nivåer. Denne spillinspirerte måten å legge til rette for læring på kan være viktig for å gi barna god mestringsfølelse underveis.

For å utvikle gode leseferdigheter er det bred enighet om at barna bør lese minst 15 minutter daglig, og at grunnlaget bør bygges allerede i førskolealder. Kanskje krimbøker være det som gjør at de selv tar initiativ til en lesestund?

Detektivbyrå nr. 2 lar barna løse krimgåten

I to av Detektivbyrå nr. 2-bøkene som nå er tilgjengelige i Pickatale, vil leserne bli med på mysteriene «Jakten på den grønne votten» og «Jakten på snøkrystallene». Her kan leseren selv få testet sine detektivkunnskaper og bli med på jakten ved å finne spor, løse koder og følge ledetrådene underveis. Løsningene ligger skjult i tekst og bilder, så her gjelder det å følge med!

I Jakten på den grønne votten kan barna teste sine detektivkunnskaper, og finne spor, løse koder og følge ledetrådene underveis.
I Jakten på den grønne votten kan barna teste sine detektivkunnskaper, og finne spor, løse koder og følge ledetrådene underveis.

Vil du ha tilgang til bøkene om Detektivbyrå nr. 2 og mange andre spennende titler til barna? Test Pickatale gratis i 30 dager ved å sende SMS med kodeord PICKATALE til 2186 eller klikk her for å registrere deg.

Les også: Landets største forfattere vil gi barna leseglede med nye eventyr.

Pickatale på Ipad-skjerm

Dette er Pickatale: