Julekalenderen du kan lese med barna

Skuespiller og forfatter Iben Akerlie har skrevet en eventyrlig bok med 24 kapitler – ett til hver dag i adventstiden. Den spennende julekalenderen «Nissen og tidsklemma – julen da tiden forvant» finner du bare i lese- og lydbokappen Pickatale til leseglede for både store og små, fra 1. desember.

Forfatter og skuespiller Iben Akerlie (32) som selv er veldig glad i jul, står bak julefortellingen som er delt opp i 24 kapitler. Julekalenderen vil bli samlet og tilgjengeliggjort som en fullstendig bok med enda flere illustrasjoner, første juledag.

– Alt med jul er veldig festlig, sier Iben, som forteller at hun lenge har hatt tanker om å skrive en julekalender. Ideen har surret i bakhodet en god stund, så da det kom som et konkret forslag fra Pickatale var jeg ikke i tvil, fortsetter hun.

Nissefar og tidsklemma - julen da tiden forsvant. Hvordan skal Nissefar rekke frem med alle gavene?

– Skolen anbefaler 15–20 minutter lesing hver dag, og i Pickatale ønsker vi å gi barna leseglede og kvalitetstid sammen med foreldre i adventstiden. Vi håper store og små vil samles for å få med seg dagens kapittel, sier James Tavendale, innholdsdirektør i Pickatale.

Pickatale gir barn leseglede:

Julekalenderen finner du kun hos PICKATALE fra 1. desember:

Prøv Pickatale gratis i 30 dager: Send SMS med koderod JUL til 2186 eller klikk her

Julenissen i trøbbel

Uten å røpe for mye handling, er plottet i fortellingen at julenissen hvert år bruker en tidsportal for å vrenge tiden, slik at han skal rekke å levere gavene til alle barna i verden. På selve julaften finner han ut at tidsportalen har gått i stykker, og det ender med at han drar på eventyr med hjelp av alvene for å fikse den – og redde julen. Vil han rekke å dele ut alle gavene?

BARNEBOKFORFATTER: Iben Akerlie er aktuell med både julekalenderen «Nissefar og tidsklemma - julen da tiden forsvant» og «Bloggerens nye briller», en modernisert versjon av eventyret Keiserens nye klær. Begge bøkene finner du hos Pickatale.
BARNEBOKFORFATTER: Iben Akerlie er aktuell med både julekalenderen «Nissefar og tidsklemma – julen da tiden forsvant» og «Bloggerens nye briller», en modernisert versjon av eventyret Keiserens nye klær. Begge bøkene finner du hos Pickatale. Foto: PickataleLes hele

– Det blir både action og forviklinger, julestemning og et realt oppdrag for nissen. Og hvert avsnitt slutter selvsagt med et spenningsmoment, røper Akerlie.

– Historien er en fin blanding av moderne og tradisjonelt innhold. Nissen bruker teknologi for å få levert ut alle gavene, men har han blitt for avhengig av teknologi kan man jo spørre seg, sier Tavendale.

MER OM BOKA: Nissefar og tidsklemma – julen da tiden forsvant

TEKNISK KRØLL: Julenissen møter på tekniske utfordringer i Iben Akerlies julekalenderfortelling.
TEKNISK KRØLL: Julenissen møter på tekniske utfordringer i Iben Akerlies julekalenderfortelling. Foto: Pickatale


Prøv Pickatale gratis i 30 dager: Send SMS med koderod JUL til 2186 eller klikk her

Spennende forfatterstemme

– Iben er en spennende fortellerstemme i norsk forfatterverden. Dette er det andre bokprosjektet hun gjør for Pickatale. Vi er så glade for å ha henne med som forfatter på denne julekalenderen, sier Tavendale.

INNHOLDSDIREKTØR: James Tavendale i Pickatale roser Iben Akerlie, og sier hun er en spennende fortellerstemme i norsk forfatterverden.
INNHOLDSDIREKTØR: James Tavendale i Pickatale roser Iben Akerlie, og sier hun er en spennende fortellerstemme i norsk forfatterverden. Foto: Pickatale

Akerlie debuterte med boka «Lars er LOL» i 2016. Den relativt unge forfatteren forteller at hun har skrevet mange historier siden barndommen. Hun har en leken fantasi, og det passer henne bra å være barnebokforfatter.

– Jeg trives godt med å skrive for barn. Jeg syns det er gøy å få lov til å skrive tullete, selv om mange av historiene også selvsagt har moral eller en mer alvorlig kjerne. Eventyr kan gjerne ha både humor og pekefinger, sier hun.

Lesetrening som er gøy for barna

En annerledes førjulstid

– I disse tider er det viktig å opprettholde en viss normalitet for barna. Det er et annerledes år, og vi trenger kanskje litt ekstra nostalgi og fine samlingsstunder i adventstiden. Dette er året for å skape noen nye juletradisjoner! Fortellingen om «Nissefar og tidsklemma – julen da tiden forsvant» passer til barn i alle aldre, enten om de leser den selv eller vil bli lest for, sier Tavendale.

ALVER TIL UNNSETNING: Nissen får hjelp av alver når utfordringene står i kø.
ALVER TIL UNNSETNING: Nissen får hjelp av alver når utfordringene står i kø. Foto: Pickatale

– Vi går inn i høytiden med større urolighet enn vanlig, og det er så mye som er usikkert. Jeg håper historiene i denne julekalenderen er som daglige, små karameller for de som følger med, sier Akerlie.

– Det blir spennende å se om julenissen kommer i mål med alle julegavene sine. Det eneste jeg vet sikkert er at det skjer mye morsomt underveis, avslutter Tavendale.

JULEKALENDEREN FINNER DU KUN HOS PICKATALE fra 1. desember:

Prøv Pickatale gratis i 30 dager: Registrer deg her