Hold lesegleden ved like hjemme 

22 april 2020

Leseglade Tuva og Tage jubler høyt over Pickatale. Og nå som de er hjemme fra skolen er mamma Line glad for at både lesetreningen og lesegleden kan vedlikeholdes.

Familien Sakariassen er glad i å lese bøker. Line har lest høyt for barna Tage (9) og Tuva (7) helt fra de var babyer, noe som har skapt en enorm leselyst hos søskenparet. Gleden var derfor stor da de oppdaget lese- og lydbokappen Pickatale, med over 2000 bøker i et lærerikt og inspirerende digitalt bibliotek for barn. Nå som familien er hjemme fra skolen er det lett å fylle dagene med både lesetrening og leseglede.

Hele familien er utrolig glad i å lese, og vi er kjempefornøyd med Pickatale og det store utvalget av bøker vi finner der. Vi har alltid brukt Pickatale mye, og nå som vi er hjemme er den et veldig nyttig hjelpemiddel, sier mamma Line.

Ja, vi elsker å lese, stemmer de to barna i.

Og i hvert fall jeg, sier Tage. – Favoritten min er faktabøkene, og særlig de om verdens søteste dyr! – Jeg har lest nesten alle sammen, legger han til.

Faktabøker er Tage sin favoritter

Tuva liker aller best kunnskapsquizene. Og begge barna synes det er gøy at Pickatale har quiz, så kan de teste hvor mye de har fått med seg av det de har lest. De tror Pickatale kan gjøre lesing morsommere for barn!

Hjelpemiddelet barna trenger hjemme 

Alle bøkene kombinerer lyd, tekst, og illustrasjoner, og her er det noe for enhver smak og enhver alder. I det digitale biblioteket finner du 2000 forskjellige bøker, alt fra barnas Disney favoritter som Frost og Rive-Rolf til historier om Smurfene, Brannmann Sam eller Postmann Pat. Familien har brukt Pickatale mye det siste året, også til lesetrening og til Tuvas skolearbeid. I disse dager er den en god hjelp for å fylle dagene med lesing. Noen ganger sitter de sammen og leser, og andre ganger bruker barna den alene.

Tage og Tuva leser gjerne sammen

Vi har alltid brukt Pickatale mye, men vi bruker den enda litt mer nå som vi er hjemme fra skole og jobb. Vi synes utvalget av bøker utrolig bra, og barna kan enkelt velge selv mellom fine bøker som er morsomme å lese.

Hun synes det flott at man kan velge selv om de vil lese eller bli lest for, og at bøkene deles inn i ulike ferdighetsnivå, sånn at barna kan finne de bøkene som passer deres eget nivå best. En karaoke-funksjon gjør at ordene som leses høyt blir uthevet i rødt.

Når et ord er vanskelig kan man trykke på det og så blir ordet lest høyt igjen. Det er veldig nyttig når man har lesetrening, sier Line.

Nyttig skjermtid

Som mange andre familier har også familien Sakariassen begrenset skjermtid. Men når det kommer til stimulerende og lærerike leseapper som Pickatale er det mer “fritt frem”.

Vi er veldig nøye på skjermtiden, men med Pickatale er det annerledes. Lesing er såpass viktig og bra, så da får de sitte mye lenger med ipaden. Vi har selvsagt pauser, og de sitter ikke med den hele dagen, men de får bruke den mye mer enn andre ting man kan se på skjerm.

Send SMS «PICKATALE» til 2186 for å teste 2 uker gratis!

Article

Et helt bibliotek med interaktive bøker

Barn i dag er heldigitale. De er vant til å bruke skjerm, og all lesing teller – også på skjerm. Lesing skal være lystbetont og gøy.

Les mer

Read article "Et helt bibliotek med interaktive bøker"

Article

Gøyal lesetrening

Lesetrening skal være morsomt for barnet og enkelt for foreldrene. Derfor er tekstene våre tilpasset barnas alder og nivå.

Les mer

Read article "Gøyal lesetrening"

Article

Tilgjengelighet

Med Pickatale er barnas favorittbøker alltid tilgjengelig sånn at du og barnet ditt alltid har tilgang til favorittbøkene – uansett hvor dere befinner dere!

Les mer

Read article "Tilgjengelighet"

Prøv Pickatale gratis!

Steg 1 av 2

Prøv gratis i 14 dager!

 

  • Norges eneste lese- og lydbokapp for barn
  • Frost 2, Toy Story 4, Rive-Rolf, Brillebjørn-serien og andre barnefavoritter
  • Stort utvalg fra Disney, Aschehoug, Gyldendal, Buster Nordic og mange fler
  • Deretter 89 kroner i måneden
  • Ingen bindingstid, avslutt når du vil