Pickatale er den perfekte appen for hjemmekos og lesing

Dagbladet har testet lydbøker for barn, og med terningkast fem er Pickatale den perfekte lese- og lytteappen for barn. Bytt ut Barne-TV og TV-spill med engasjerende og nyttig underholdning. Med Pickatale kan barna kose seg med et enormt digitalt bibliotek hjemme i sin egen stue

Barn leser stadig mindre, og bøkenes konkurranse mot interaktive apper, spill og filmer er en aktuell utfordring for mange fortvilte foreldre. Et godt alternativ er lydbøker for barn, ettersom høytlesning gagner både ordforrådet, leseferdighetene og engasjementet til barna. Nå har også mange av bøkene fått quiz, slik at barn og voksne kan teste hvor mye de fikk med seg av boken de leste.

Dagbladet har testet både Pickatale, Fabel og Storytel, og ifølge testen er Pickatale det perfekte alternativet for barn. 

“Det digitale bildet gir et behagelig inntrykk, og brukt på riktig måte må dette være både god underholdning og en ypperlig læringsarena”, skriver Cathrine Krøger.

Snu skjermen til noe positivt

Hjemme hos familien Maalø Thoresen er det tre barn som ofte kjemper om ipaden. Sebastian (8), Filippa (5) og Alexander (2) synes alle det er gøy å både spille og se på ting. Istedenfor å klage på skjermtiden har Hedda Maalø Thoresen valgt å snu skjermen til noe positivt, for det viktigste er jo tross alt at barna hennes leser. Med Pickatale på Ipaden kan Hedda la barna bruker skjermen med god samvittighet. 

«Jeg er ikke så nøye på hva de leser, så lenge de leser. Det viktigste er at barna kan finne noe de interesserer seg for, og glede seg over lesingen, selv om det er på en skjerm. Og med appen Pickatale finnes det noe for enhver smak», sier Hedda.

“Og nå som bøkene har quiz kan vi kose oss sammen med spørsmål om det vi har lest. Det har vært veldig populært hos barna, og det har blitt en hyggelig stund vi får sammen”, legger hun til.

Send SMS PICKATALE til 2186 for å teste 2 uker gratis!

Kommet for å bli

For mange foreldre er iPad-bruk, smarttelefon og skjermtid et omdiskutert tema, og barn og unges mediebruk er ofte roten til diskusjoner og irritasjon hos de voksne. Men i en tid der 91 % av alle barn og unge mellom 9 og 16 år har en smarttelefon er det ikke så enkelt å begrense skjermtiden til de unge. Mange skoler er i dag iPad skoler, og iPaden brukes til både oppgaver og beskjeder. Men i stedet for å bekymre oss for skjermtiden, bør vi heller fokusere på hva som foregår på skjermen. Med lese- og lytteappen Pickatale får barna både lesetrening, læring og underholdning.

«Vi diskuterer ofte hvilke spill barna kan ha på iPaden. Mange av spillene passer ikke for en på 8 år, men når man finner en app som er bra, der innholdet kan lære barna noe, synes jeg det er fint at de bruker iPaden. De har jo iPad på skolen, den har nok kommet for å bli. Jeg tenker at alle hjelpemidler som er bra må man ta med seg videre», sier Hedda.

Gjør lesing morsomt og tilgjengelig

Som mange andre foreldre sliter Hedda ofte med å motivere barna til å lese. Lesing er viktig for barnas utvikling og videre læring på skolen, og jo flinkere de blir til å lese, jo mer motiverende vil lesingen bli. Siden Pickatale har over 1250 norske bøker, og over 700 engelske fungerer den som et stort digitalt bibliotek med mange bøker tilgjengelig til enhver tid.

«Lesing er selve grunnfjellet for alle fagene de har på skolen, så det er viktig å få opp den kompetansen. Jeg tror Pickatale kan bidra til dette, ved å gjøre lesingen morsom, tilgjengelig og variert for barna. Det er fint at du kan velge selv om du vil lese bøkene eller bare lytte til historier, ut fra hvilket humør du er i den dagen. Og så er det så fint at ordene som leses opp blir uthevet, det kan bidra til å få opp lesehastigheten og gjøre det lettere å kjenne igjen de ulike ordene», sier Hedda.


Article

Et helt bibliotek med interaktive bøker

Barn i dag er heldigitale. De er vant til å bruke skjerm, og all lesing teller – også på skjerm. Lesing skal være lystbetont og gøy.

Les mer

Read article "Et helt bibliotek med interaktive bøker"

Article

Gøyal lesetrening

Lesetrening skal være morsomt for barnet og enkelt for foreldrene. Derfor er tekstene våre tilpasset barnas alder og nivå.

Les mer

Read article "Gøyal lesetrening"

Article

Tilgjengelighet

Med Pickatale er barnas favorittbøker alltid tilgjengelig sånn at du og barnet ditt alltid har tilgang til favorittbøkene – uansett hvor dere befinner dere!

Les mer

Read article "Tilgjengelighet"

Prøv Pickatale gratis!