Bruk ferien på gode leseopplevelser

15 februar 2019

Med det interaktive biblioteket i Pickatale-appen med på turen blir ferien aldri kjedelig.   

I Pickatale appen finner dere de kjente og kjære eventyrene som interaktive bøker. Rødhette, Askepott, Tommeliten og Rapunsel. La barna lese eventyr i vinterferien.

Ferie er familietid. Endelig har vi tid til å senke tempoet, skyve hverdagen til side for en stakket stund og nyte dagene med de viktigste menneskene i livet.

Selv om vi nordmenn generelt er flinke til å fylle feriene våre med fysisk aktivitet, er det både livgivende og deilig å kose seg med en bok eller en skjerm mellom slagene.

Med appen Pickatale får du det beste fra begge verdener – interaktive bøker som både kan leses og lyttes til, med mulighet til å trykke på bildene for å få gjenstanden beskrevet.

Prøv Pickatale gratis!

Flotte fotografier og fargerike illustrasjoner gjør lesetreningen til en fest, og det lukkede universet gjør det i tillegg til et trygt alternativ der barna kan utforske biblioteket på egenhånd.

Et utvalg på hundrevis av bøker – med nye titler hver uke – kan imidlertid gjøre det krevende å velge hvilke bøker man skal satse på som ferielektyre.

Her er noen tips til den forestående vinterferien, for barn i alle aldre. Bøkene kan selvsagt lastes ned til offline-modus i forkant.

Kjente og kjære tv-figurer

Les våre interaktive bøker om de kjente og kjære tv-ikonene. Thomas toget, brannmann Sam, Byggmester Bob, Elias, Gråtass, Mikke Mus, Donald Duck, Ole Brum og mange flere.

Når familien drar på ferie, er det ikke alltid så lett å få med seg barne-tv slik man pleier på hverdagene. Heldigvis bugner Pickatale-appen av fortellinger om noen av de høyst elskede karakterene blant norske barn.

Den sjarmerende og populære redningsskøyta Elias er representert med flere titler. Bli med ham på farefullt oppdrag i Skumlesund, på eventyr i Dypvannsgrotta, på oppryddingsaksjon etter en voldsom storm eller Elias med fiskelykke.

Andre moderne tv-ikoner som glimrer med sitt nærvær i Pickatale er Byggmester Bob, Postmann Pat og lokomotivet Thomas, som alle kan oppleves gjennom flere bøker. Spennende historier om Disney-heltene Mikke Mus, Donald og Ole Brumm er selvsagt også å finne i appen. 

Sportshelter og ville dyr
For de litt eldre barna er miksen av popkultur, spennende historier fra virkeligheten og biografier om kjente artister og idrettsstjerner en god grunn til å slå seg løs i Pickatale.

For de fotballinteresserte tilbyr også Pickatale en rik buffet av bøker – sjekk biografiene om Mbappé, Neymar og Salah, eller les historien om noen av verdens mest populære og tradisjonsrike fotballklubber.

De samfunnsengasjerte barna vil garantert ha nytte av å lese innføringene i klimaendringene og det store søppelhavet i Stillehavet, eller bli bedre kjent med noen av dyreartene som trues av vår menneskelige aktivitet – blant dem isbjørnen, snøleoparden og tigeren.

Klassiske eventyr i ny drakt

I Pickatale appen finner dere de kjente og kjære eventyrene som interaktive bøker. Rødhette, Askepott, Tommeliten og Rapunsel. La barna lese eventyr i vinterferien.

Et godt sted å sparke i gang lesegleden til ungene er gjennom de gode, gamle folkeeventyrene.

I Pickatale finner du dem på rekke og rad: Rødhette, Askepott, Gullhår, Tommeliten og Rapunsel er bare noen av de klassiske eventyrskikkelsene barna kan bli bedre kjent med i appen. Fargerike og flotte tegninger bidrar ytterligere til en engasjerende stund foran skjermen. 

For hakket mer eksotiske eventyr og myter er det en rekke kinesiske fortellinger tilgjengelig i Pickatale-biblioteket – deriblant Ye Xian, Qu Yuan, Nian-monsteret og Mulan. I samme kategori kan barna finne humoristiske svar på dønn essensielle spørsmål om hvordan kamelen fikk sin pukkel, eller hvorfor neshornet har rynkete hud. 

Les mer om Pickatales fantastiske Disney bibliotek

Siden vinterferien ofte byr på aktiviteter som finner sted i snøen, er det en god anledning til å lese seg opp på to av våre mest legendariske utøvere innen vintersport: Aksel Lund Svindal og Terje Håkonsen, som begge har vært internasjonalt dominerende innen henholdsvis alpin og snowboard.

Og husk: Det kommer nye Pickatale-bøker hver uke!