Boktips for barn i ulike aldre

10 juli 2019

Har du både en 3-åring og en 9-åring som trenger lesetips? Her er våre bokanbefalinger for barn i ulike aldre.

Med over tusen bøker i appen vår, har vi mye som passer både for både de minste, mellomste og største barna. Foto: Unsplash

0-3 år

Lillesøster går til barnehagen
Farmor skal følge Lillesøster til barnehagen i regnværet, og Lillesøster må kle seg godt. Hun låner klær fra alle i familien, men gummistøvler nekter hun å ta på. Til slutt blir de to enige om at Lillesøster kan bestemme over den ene foten, mens farmor bestemmer over den andre.
Lurer du på hvordan resultatet ble?

Jeg må tisse! sier Nora

Mamma vil at Nora skal slutte med bleie. Men Nora syns det er skummelt å gå på voksen-do. Heldigvis finner Filip en lur løsning. 

4-6 år

Pulverheksa får besøk
Første bok om Pulverheksa. Pulverheksa bor i et hus i Pulverskogen sammen med katten Hokus og kråka Pokus. I dag lager hun Brus fordi hun venter besøk av småtrollene, men før de endelig kommer, får hun uventet besøk av en politimann, en krokodille, en drømmeprins, en suppegjøk og en tyv. Alle kommer for å få hjelp med noe.

Disney’s Coco
En spennende historie om gutten Coco, som vokser opp i en skomakerfamilie, og som bare har lyst til å holde på med musikk – den ene tingen som i hans familie er bannlyst. Vi følger Coco ut på eventyr hvor han blant annet oppdager en stor hemmelighet i sin egen familie.
Spenning for både små og store.

Donalds nye svømmebasseng
Donald har fått sitt helt eget luksus-svømmebasseng! Men når få han egentlig badet i det…? Donald er akkurat som vi kjenner ham i denne lydboken: Glad, sint, opprømt og irritert  – og så går det heldigvis alltid bra til sist.

Tambar og sjøormen
Tambar har fått bli med Gurine og familien hennes til telttur ved Seljordsvannet, hvor sjøormen Selma har fått tannverk. Heldigvis snakker Tambar dyrespråket – og heldigvis er Gurines pappa tannlege! Men vil de rekke å trekke den vonde tanna før Selma oppdages og settes i bur?

Lyst til å prøve Pickatale.no gratis? Les mer her!

7-9 år

Bendik og monsteret
En natt våkner Bendik av noen som puster tungt og stønner under sengen hans! Støvallergikeren Rita, et stinkende lilla monster med hengemage, har gjemt seg og må få Bendik til å tisse i sengen av skrekk, ellers får hun ikke lov til å dra hjem. Sammen legger de to nye vennene en vill plan.

Druiden- treet i sjøen
Lise J. Qvistgaard har skrevet denne serien på fire flotte, dramatiske og spennende fantasybøker. Handlingen i bøkene dreier seg rundt barna Johs og Anna, som har fått i oppgave å redde Treet i Sjøen, livskraftens tre, fra undergang, og med det redde verden. Druiden er bok nummer to i den kronologiske serien på fire titler: 1. Den Hvite Bjørn 2. Druiden 3. Den Gylne Ørn 4. Wyverns vrede.

Hvithaien
Visste du at hvithaien kan hoppe 3 meter opp i luften? Og at selv om den er skummel å se på, så dreper faktisk kuene flere mennesker hvert år enn hvithaien? Lær mer om den utrydningstruede hvithaien i denne faktaboken.

10-12 år

Middelalderen
Det skjedde utrolig mye spennende og viktig i middelalderen! Visste du for eksempel at vikingene beleiret Paris i år 845? Dette, og veldig mye annet, kan du lære mer om i denne boka.

Smygende fare
Lær om verdens største, dødeligste og mest fascinerende slanger!

Tyrannosaurus Rex
Kjenner du Tyrannosaurus Rex, dinosaurenes konge? Her får du vite mer om giganten som , 65 millioner år etter at den ble utryddet, fortsatt er skummel å tenke på!

Dere finner hele Pickatale-biblioteket i appen vår på AppStore eller Google Play! Og husk: Nye titler kommer hver uke.