1500 bøker til prisen av en – uten å felle et eneste tre

16 desember 2019

Dropp alle plastlekene som fyller opp hjemmet i år. Velg en gave som ikke tar plass, og som bare fortsetter å gi år etter år.

Julen nærmer seg og butikkene fylles opp av julestressa foreldre, besteforeldre, tanter og onkler. Handlelistene er lange- faktisk enda litt lengre enn de var i fjor. Ifølge DNBs Forbrukerbarometer kommer besteforeldre til å bruke hele 9369 kroner i snitt på julegaver i år. Det er en økning på 1440 kroner fra i fjor.

Er det egentlig nødvendig å fylle opp huset med enda flere ting? Som barna i realiteten ikke trenger? Med lese- og lytteappen Pickatale gir du barna og barnebarna det de egentlig behøver- og ønsker seg: Kvalitetstid, gode historier og hyggelige stunder sammen.

Kjøp Pickatale i gave!

Trygt og barnevennlig område på ipaden

Pickatale fungerer som et stort digitalt bibliotek for barn, med over 1500 bøker i et fargerikt og lekent univers. Alle bøkene kombinerer lyd, tekst, og illustrasjoner, alle sider er klikkbare og utvalget er stort- her er det noe for enhver smak. Lille har leseglade barnebarn, og de hyggeligste stundene de har sammen, er når de koser seg i sofaen med favorittbøkene Brillebjørn og Frost.

«Med bare et tastetrykk kan vi velge mellom mange spennende bøker, og både Felix (8) og Ferdinand (1,5) har funnet sine favoritter. Jeg synes det er flott at barna har et trygt og barnevennlig område de kan være på, og siden appen er lett å bruke kan de selv finne frem til det de vil lese på egenhånd. Noen ganger leser vi sammen, og noen ganger sitter de selv og lytter til historier», sier Lille.

1500 bøker kun et tastetrykk unna

Lille sitter ofte barnevakt for Felix og Ferdinand og da blir det gjerne lesestund i sofaen før leggetid. Som bestemor er det begrenset hvor mange bøker hun har liggende hjemme, men med Pickatale har de tilgang til 1500 bøker, på norsk og 700 på engelsk, så de går aldri tom for gode historier. Her kan de velge blant Disneybøker, lærerike faktabøker, og lydbøker med klassikerne til Anne-Cath Vestly.

«Barna liker godt å lytte til fortellinger, og med en app som Pickatale blir lesestunden både morsom, variert og lærerik. Her får vi muligheten til å finne gode historier sammen. Ekstra koselig var det å oppdage de bøkene jeg leste for mine egne barn, som Mormor og og de åtte ungene, Karius og Baktus og Ole Aleksander Filibom-bom-bom. Og siden bøker er ganske kostbart har jeg ikke muligheten til å kjøpe nye hele tiden. I disse dager synes jeg det er fint å tenke litt på forbruket», sier Lille.

Kjøp Pickatale i gave og gi bort mange fine lesestunder!

Gi verdifull skjermtid i julegave

Mange barnefamilier kjenner på utfordringene rundt skjermtid, og at barna gjerne vil se på barne TV eller spille spill. Med Pickatale får blir skjermtiden brukt til noe positivt, gøy og lærerikt.

«Jeg liker særlig godt karaoke-funksjonen. At ordene heves ut når de leses opp hjelper Felix med lesetreningen. Det er flott at det har kommet et så godt hjelpemiddel til lesing, for nå kan skjermtiden snus til noe positivt for barna. Pickatale passer for barn i alle aldre, og det er en gave som bare fortsetter å gi gode opplevelser», sier Lille.